DISTRIBUIȚI
REUTERS

Un locuitor din Paris se infectează cu noul coronavirus la fiecare 30 de secunde, iar la fiecare 15 minute un parizian ajunge la spital ca urmare a simptomelor cauzate de maladia COVID-19, a anunţat marţi ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Olivier Veran a făcut aceste declaraţii pentru RTL Radio, răspunzând cererilor formulate de primarul din Paris, Anne Hidalgo, care susţine redeschiderea librăriilor independente şi a micilor magazine cu scopul de a menţine în viaţă comerţul şi activităţile sociale în pofida noului lockdown din Franţa.


Citeşte şi: După o campanie tumultoasă, un electorat divizat se prezintă la urne pentru a alege între Trump şi Biden

Ministrul francez consideră însă că o astfel de măsură ar fi prea riscantă, ţinând cont de ratele mari de infectare cu SARS-CoV-2 raportate în capitala ţării.

„Ea (Anne Hidalgo, n.r.) nu poate să ignore faptul că la fiecare 15 minute, în spitalele din Paris, există cineva bolnav care a fost internat din cauza COVID-19. Nu poate să ignore nici faptul că la fiecare 30 de secunde există un parizian care a fost infectat”, a declarat ministrul Olivier Veran.

Citeşte şi: Cel puţin un jihadist a deschis focul la Viena (VIDEO)! Patru oameni au fost ucişi!

„Vrem să îi salvăm pe parizieni şi pe poporul francez şi facem acest lucru cu hotărâre şi consecvenţă”, a adăugat el.

Franţa a raportat un număr record de 52.518 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 luni, în timp ce bilanţul deceselor asociate maladiei COVID-19 a crescut cu 416 şi a ajuns la 37.435.