DISTRIBUIȚI
Shutterstock

În oraşul muncitoresc Tilbury din Marea Britanie, situat la est de Londra, susţinătorii Brexitului şi-au manifestat joi frustrarea şi exasperarea, după o nouă amânare a Brexitului acordată de Uniunea Europeană (UE), relatează AFP, scrie Agerpres.

„M-am săturat”, a declarat Colin Elliott, 70 de ani, care a muncit într-o uzină de tractoare, cu referire la amânarea cu şase luni obţinută de premierul britanic Theresa May, după aproape trei ani de la referendumul care a decis retragerea din UE. „Am votat pentru Brexit şi mă simt trădat. Ei (politicienii) nu pun în aplicare rezultatul” referendumului, a declarat el.


Citește și : Australia este convinsă că Londra îl va trata echitabil pe Julian Assange

Regiunea de lângă Tilbury a votat pentru ieşirea Marii Britanii din UE în proporţie de 72% în timpul referendumului din iunie 2016, comparativ cu 52% la nivelul întregii ţări.

Alţi locuitori îi împărtăşesc furia faţă de perspectiva de a vedea Brexitul amânat cu şase luni, exceptând situaţia în care parlamentarii britanici ar vota în cele din urmă acordul de retragere negociat de Theresa May cu Bruxellesul.

Puţine locuri din Marea Britanie au susţinut într-un mod atât de masiv ieşirea Marii Britanii din UE ca acest mic oraş din Essex, din apropierea capitalei britanice. Situat la umbra docurilor de pe Tamisa, care şi-au atins apogeul în urmă cu un secol pe vremea Imperiului Britanic, regiunea a cunoscut mai târziu declinul. În pofida activităţii unui port de containere şi a câtorva întreprinderi de industrie uşoară, locuitorii se simt abandonaţi şi temerile stârnite de imigraţie au alimentat votul în favoarea Brexitului.

Fost alegător al opoziţiei laburiste, Robert Gilbert, 73 de ani, care s-a pensionat din metalurgie, a atenţionat că dacă Marea Britanie va organiza alegeri europene la sfârşitul lui mai, ceea ce pare tot mai probabil, el îşi va exprima nemulţumirea votând în favoarea noului Partid al Brexitului înfiinţat de eurofobul Nigel Farage, fost lider al partidului Ukip.

Citește și : Julian Assange a fost arestat și pe baza unei cereri de extrădare în SUA – VIDEO

Însă alţi locuitori din Tilbury au decis nici să nu mai voteze, simţindu-se „trădaţi”.