DISTRIBUIȚI

Un jurnalist de investigaţie care scrie despre cazuri de corupţie la nivel înalt în Slovacia a primit ameninţări cu moartea, a declarat vineri redactorul-şef al site-ului de ştiri aktuality.sk, potrivit AFP și agerpres.

Incidentul survine la peste doi ani după moartea jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak, care a fost ucis în stil mafiot în momentul în care se pregătea să publice în aktuality.sk o dosar despre un mare caz de corupţie.


Citește și: CUTREMUR puternic în China

Peter Sabo, jurnalist specializat în analiza de date care lucrează pentru acest site, a găsit joi un glonţ în cutia sa poştală, potrivit redactorului-şef Peter Bardy.

„Mi-ar plăcea cu adevărat să cred că este o glumă de copil, însă după experienţa din urmă cu mai mult de doi ani, ştiu că dacă nu este o glumă, asta poate să ucidă”, a insistat Bardy.

Şeful poliţiei naţionale slovace, Milan Lucansky, a declarat vineri că a fost deschisă o anchetă şi că au fost luate „măsuri necesare”, fără a face alte precizări.

Jan Kuciak şi logodnica sa Martina Kusnirova au fost ucişi la domiciliul lor la presupusul ordin al omului de afaceri slovac Marian Kocner, ale cărui activităţi comerciale au fost examinate de jurnalist şi al cărui proces pentru crimă ar urma să continue în iulie. Kocner a pledat nevinovat.

Crima a dezvăluit corupţia politică de la înalt nivel şi a contribuit la o schimbare de guvern în Slovacia.

Citește și: Nancy Pelosi vrea ca Washingtonul să devină al 51-lea stat american

Peter Sabo a scris articole despre reţelele de droguri din Slovacia, despre suspiciuni de încălcare a legii de către un fost ministru al Justiţiei, precum şi despre fraude cu TVA.

„Există numeroase motive de a ne teme că un glonţ în cutia de scrisori nu a fost o glumă”, a subliniat Bardy.