DISTRIBUIȚI
Google News

Nu mai puţin de 25 de suspecţi urmăriţi în dosarul exploziei din portul Beirut sunt vizaţi de mandate de arestare, a anunţat marţi o sursă judiciară libaneză citată de AFP, la patru săptămâni de la producerea dramei, transmite și agerpres.

Autorităţile judiciare emiseseră deja mandate de arestare pe numele a 21 de suspecţi în legătură cu explozia de la 4 august, care s-a soldat cu cel puţin 188 de morţi, peste 6.500 de răniţi şi a devastat cartiere întregi ale capitalei.


Citește și: Maduro a graţiat peste 100 de opozanţi

Marţi, judecătorul de instrucţie care conduce ancheta, Fadi Sawan, a emis mandate de arestare pe numele a patru noi suspecţi după interogarea lor, potrivit unei surse judiciare.

Este vorba despre şeful serviciilor de informaţii militare în port, de un ofiţer al Securităţii statului şi de doi membri ai Siguranţei generale, a precizat această sursă.

Uriaşa deflagraţie care a zguduit capitala libaneză a fost pusă de autorităţi pe seama depozitării, de şase ani, fără măsuri de siguranţă, a unei enorme cantităţi de nitrat de amoniu într-un depozit din portul Beirut.

Citește și: Trump nu are de gând să viziteze familia lui Jacob Blake

Circumstanţele exploziei nu sunt însă cunoscute.

Potrivit unor surse de securitate, lucrări de sudură la un depozit ar fi declanşat incendiul care a provocat explozia.