DISTRIBUIȚI
Panayiotis Tzamaros/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Grecia susţine Serbia pe drumul său de aderare la Uniunea Europeană, a declarat miercuri prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, la Atena, după o întâlnire cu preşedintele sârb Aleksandar Vucic, relatează DPA, potrivit agerpres.

„Locul Serbiei este în Europa. Procesul de aderare trebuie încheiat”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă comune.


Citește și : Parlamentul lui Viktor Orban aprobă legea care CENZUREAZĂ teatrele din Ungaria

Aleksandar Vucic a salutat prietenia tradiţională între cele două ţări creştin-ortodoxe. „Sper că vom fi în curând împreună în Uniunea Europeană”, a spus el.

UE a lansat negocierile de aderare cu Serbia în 2013, dar până în prezent nu se întrevede o posibilă dată pentru aderare. Termenul cel mai recent menţionat este 2025, menţionează DPA.

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic şi premierul grec Kyriakos Mitsotakis au semnat miercuri o declaraţie comună privind stabilirea unui parteneriat strategic între Serbia şi Grecia, relatează Tanjug.

Potrivit preşedintelui sârb, declaraţia prevede, printre altele, cooperare economică, precum şi în domeniile securităţii, ştiinţei şi educaţiei.

Citește și : COP25 intră în linie dreaptă şi intensifică lucrările aproape de sfârşit

Pe lângă declaraţia comună, mai precizează agenţia de ştiri sârbă, a fost semnat şi un program interguvernamental de cooperare în educaţie, ştiinţă şi dezvoltare tehnologică, valabil pentru perioada 2020-2022, de către ministrul grec de externe Nikos Dendias şi ministrul sârb al educaţiei, Mladen Sarcevic.