DISTRIBUIȚI
Reuters

Kyriakos Mitsotakis, liderul Partidului Noua Democrație, a fost învestit luni în funcția de prim-ministru al Greciei, după ce formațiunea sa a câștigat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică, relatează publicația Ekathimerini, potrivit mediafax.

Mitsotakis a fost însoțit de familia sa la ceremonia de învestire, care a avut loc la Palatul Prezidențial din Atena.


Citește și: Tragedie rutieră pe drumul spre Taj Mahal. Cel puţin 29 de oameni au murit! – VIDEO

Noul prim-ministru va participa la ora 14.30 la o altă ceremonie, în cadrul căreia Alexis Tsipras, fostul prim-ministru, va realiza transferul de putere.

În cursul zilei de luni, Kyriakos Mitsotakis va anunța și componența noului Guvern, care va cuprinde atât figuri politice importante din partidul său, cât și persoane care nu au mai ocupat funcții parlamentare.

Citește și: Juan Guaido reia negocerile cu guvernul lui Maduro

Partidul Noua Democrație a câștigat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică, obținând 39,85% dintre voturi. Pe locul doi s-a situat partidul Syriza, condus de fostul prim-ministru Alexis Tsipras, cu 31,53% dintre voturi.

Alegerile parlamentare anticipate au fost convocate de Alexis Tsipras în urma rezultatelor slabe obținute de partidul său în cadrul alegerilor europarlamentare din luna mai.