DISTRIBUIȚI
Operation World

Kuweitul i-a fixat termen de o lună ambasadorului Coreei de Nord pentru a părăsi emiratul, care în afară de reducerea reprezentanţei diplomatice a decis să suspende şi eliberarea de vize pentru lucrătorii nord-coreeni, a anunţat duminică un diplomat kuweitian de rang înalt, informează AFP.

Acest anunţ a intervenit la zece zile după convorbirile dintre emirul Kuweitului şi preşedintele american Donald Trump.


Misiunea diplomatică nord-coreeană în Kuweit va fi redusă la un însărcinat cu afaceri şi la trei diplomaţi, a precizat pentru AFP un diplomat kuweitian de rang înalt, sub protecţia anonimatului.

De asemenea, Kuweitul a decis să nu mai elibereze vize lucrătorilor nord-coreeni. În prezent, există între 2.000 şi 2.500 de lucrători nord-coreeni în Kuweit, potrivit acestui diplomat. Aceştia vor trebui să părăsească ţara imediat ce proiectele pentru care au fost angajaţi vor fi încheiate, a precizat el.

Potrivit unor surse diplomatice asiatice din Golf, Coreea de Sud şi Japonia fac presiuni de mai multe săptămâni asupra monarhiilor din regiune pentru ca acestea să nu mai angajeze lucrători nord-coreeni, argumentând că de aceşti bani se foloseşte şi regimul de la Phenian.

Coreea de Nord a efectuat vineri un nou tir de rachetă, suscitând din nou critici pe plan internaţional. Preşedintele american Donald Trump şi omologul său sud-coreean Moon Jae-In s-au angajat sâmbătă, în timpul unei convorbiri telefonice, să exercite „o presiune mai puternică” asupra Phenianului, a raportat Seulul.