DISTRIBUIȚI

Forţele de securitate turce au ucis 99 de militanţi kurzi, inclusiv unul de rang înalt, în operaţiunile care au avut loc în sud-estul Turciei în ultimele două săptămâni, a indicat sâmbăta armata, citată de agenţia Reuters.

Potrivit unui comunicat al armatei, forţele de securitate au vizat avanposturi şi ascunzători folosite de către militanţi ca adăposturi şi depozite în provinciile Sirnak şi Hakkari, în sud, în apropiere de graniţa cu Irakul.


Citeşte şi: TOT ce ştim până acum despre CATASTROFALUL uragan Irma – FOTO/VIDEO LIVE

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK, interzis), considerat organizaţie teroristă de către Statele Unite ale Americii, Turcia şi Uniunea Europeană, duce o mişcare de insurgenţă de peste trei decenii împotriva statului turc.

PKK, ce vizează autonomia pentru sud-est, cu populaţie majoritar kurdă, are baze în munţii situaţi de ambele părţi ale graniţei turco-irakiene şi este vizat frecvent de către forţele de securitate turce.

În cursul operaţiunilor, care au avut loc în perioada 24 august – 7 septembrie, au fost confiscate 420 kg de nitrat de amoniu, folosit la producerea de explozibili, precum şi bombe şi arme, precizează armată turcă în comunicatul său.