DISTRIBUIȚI
Kurdistan 24

Principala miliţie kurdă din Siria şi-a anunţat marţi retragerea din oraşul strategic Minbej (nord), pe care îl cucerise de la jihadiştii din gruparea Stat Islamic (SI) în 2016, în urma unor discuţii între SUA şi Turcia, informează AFP, potrivit agerpres.

Într-un comunicat, Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) au anunţat ‘retragerea’ ultimilor lor ‘consilieri militari’ din Minbej, care erau însărcinaţi cu formarea de combatanţi antijihadişti locali.


Citeşte şi: Iranul va informa AIEA despre creşterea capacităţii de îmbogăţire a uraniului

Susţinuţi de coaliţia anti-jihadistă condusă de SUA, FDS, o alianţă compusă din combatanţi kurzi şi arabi, au jucat un rol crucial în lupta împotriva grupării Statului Islamic (SI) pe care au alungat-o din mai multe regiuni din Siria, printre care şi fieful său Raqqa, şi cu care continuă să se lupte în provincia orientală Deir Ezzor. FDS controlează teritorii importante în nordul şi nord-estul Siriei, bogat în petrol.

SUA consideră FDS trupe partenere în cadrul coaliţiei al cărei obiectiv este distrugerea „califatului” grupării Statul Islamic şi eliminarea ultimilor combatanţi care încă îi rezistă.

Citeşte şi: ‘Situaţie periculoasă!’ Poliţia germană A ÎNCHIS o şcoală din centrul Berlinului