DISTRIBUIȚI
Kurdistan 24

Forţele kurzilor sirieni susţinute de SUA s-au comasat în estul Siriei pentru a pregăti o amplă ofensivă pentru recucerirea teritoriului pierdut în luptele cu militanţii grupării Stat Islamic, a anunţat marţi Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra), transmite dpa, potrivit agerpres.

Aproximativ 300 de membri ai Forţelor Democratice Siriene (SDF) au ajuns în zonele de pe malul estic al fluviului Eufrat pentru a participa la acest atac.


Citeşte şi: Justiţia respinge plângerea lui Julian Assange împotriva ambasadei care-l găzduieşte de şase ani

”SDF îşi concentrează membrii săi bine pregătiţi pentru a lupta contra Statului Islamic în ultimele sale poziţii din estul Siriei”, a afirmat şeful OSDO, Rami Abdel Rahmane.

În urmă cu două zile, forţele jihadiste au avansat recent în estul Siriei, în zona frontierei cu Irakul.

Citeşte şi: Cutremur puternic în centrul Greciei

Într-o ofensivă lansată luna trecută, gruparea Stat Islamic a forţat SDF să se retragă din toate zonele cucerite pe malul estic al Eufratului, a precizat Rahmane.

SDF au anunţat lansarea ultimei faze a campaniei contra extremiştilor din gruparea Stat Islamic în provincia Deir Ezzor, din estul Siriei. Kurzii sirieni au avut un rol major în combaterea jihadiştilor în Siria, dar Stat Islamic încă deţine câteva poziţii în estul şi sudul acestei ţări.