DISTRIBUIȚI
BZI

Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a exprimat disponibilitatea de a se deplasa în fruntea unei delegaţii la Centrala nucleară ucraineană Zaporojie, aflată sub controlul trupelor ruse, afirmă ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, informează mediafax.

„Într-o convorbire, directorul general al AIEA, Rafael Grossi, m-a informat că, răspunzând invitaţiei Ucrainei, este pregătit să conducă o delegaţie într-o vizită la Centrala nucleară Zaporojie. Eu am evidenţiat urgenţa misiunii de abordare a ameninţărilor de securitate nucleară cauzate de ostilităţile Rusiei”, a declarat Dmitro Kuleba, joi seară, prin Twitter.


Citește și : Ruşii au BOMBARDAT un cartier din Harkov! Patru persoane au murit şi alte 20 au fost rănite

Naţiunile Unite au semnalat intenţia de a interveni pentru a facilita accesul experţilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) la Centrala nucleară ucraineană Zaporojie, aflată sub controlul trupelor ruse. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de o serie de atacuri produse în apropierea complexului atomic.

Administraţia de la Moscova a anunţat acum câteva zile că va face tot posibilul pentru a permite inspecţii ale experţilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică la Centrala nucleară Zaporojie.

Citește și : Măsură-BOMBĂ în Germania: Nemţii REDUC TVA-ul la gaze!