DISTRIBUIȚI
News.ro

Sprintera belarusă Krisţina Ţimanouskaia, care a refuzat să revină în ţara sa după Jocurile Olimpice de la Tokyo, îşi doreşte să concureze pentru Polonia, ţara care i-a acordat viză umanitară, scrie news.ro

Ţimanouskaia a anunţat că vrea să stea permanent în Polonia şi a făcut demersurile necesare pentru a obţine cetăţenia. De obicei, soluţionarea unor astfel de solicitări poate dura până la trei ani, însă sportiva speră ca în cazul său să se accelereze procesul, având în vedere circumstanţele speciale.


Citește și : Victoria talibanilor în Afganistan ‘dă aripi’ jihadismului mondial

Ameninţată cu repatrierea cu forţa în Belarus, după ce a criticat instanţele sportive din ţara sa, în urma unui diferend, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, tânăra atletă, în vârstă de 24 de ani, a plecat din Japonia în Polonia, ţară care i-a acordat o viză umanitară.

De teama de a nu ajunge la închisoare, în cazul în care s-ar fi întors în Belarus, Krisţina Ţimanuskaia a obţinut ajutorul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi o protecţie a poliţiei în timp ce s-a aflat pe Aeroportul Tokyo-Haneda. Ea s-a refugat, apoi, timp de două nopţi, la Ambasada Poloniei din capitala Japoniei, iar acum este în Polonia.

Citește și : Atac cu GRENADĂ la o procesiune şiită din Pakistan (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi!