DISTRIBUIȚI

Kremlinul a informat vineri că premierul britanic Theresa May a adus în discuţie otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal în discuţiile cu preşedintele rus Vladimir Putin şi că liderul rus i-a oferit răspunsurile necesare în acest sens, conform Reuters.
May şi Putin au discutat şi despre noi modalităţi de a readuce la viaţă legăturile de afaceri dintre Marea Britanie şi Rusia, a informat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitry Peskov, scrie news.ro .

Peskov nu a oferit detalii privind ce răspunsuri a oferit Putin.


Citește și : Macron îi răspunde lui Putin: Democraţiile occidentale ‘au încă multe de adus’

O purtătoare de cuvânt a guvernului britanic a declarat că May i-a transmis liderului rus că Marea Britanie „are dovezi irefutabile că Rusia se află în spatele atacului, aceste dovezi venind în urma unor investigaţii amănunţite şi o cooperare cu aliaţii”.

„Ea a afirmat că acest comportament nu are voie să fie repetat şi că Marea Britanie doreşte ca cele două persoane responsabile să fie trase la răspundere de justiţie”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Relaţiile între Londra şi Moscova s-au deteriorat puternic în urma otrăvirii lui Serghei Skripal, un fost colonel din cadrul serviciilor militare ruse de informaţii (GRU), şi a fiicei acestuia, Iulia, în martie 2018, la Salisbury, în Anglia.

Citește și : La dineul liderilor mondiali care participă la summitul G20 din Osaka, Putin a venit cu ceaiul de acasă

Cei doi lideri s-au întâlnit după ce Putin a oferit un interviu exploziv pentru Financial Times în care a atacat liberalismul şi a comentat otrăvirea fostului spion rus Sergei Skripal.

Putin a afirmat: „Toate aceste discuţii despre spioni şi contraspioni nu reprezintă ceva ce este relevant pentru relaţiile interstatale. Povestea lui Skripal nu valorează nici cinci copeici. Sau nici cinci lire, de fapt”.