DISTRIBUIȚI
Sputnik Moldova

Rusia, la fel ca multe alte ţări din lume, urmăreşte cu interes campania prezidenţială din SUA, în condiţiile în care SUA sunt una dintre cele mai mari economii mondiale, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în timpul conferinţei sale de presă zilnice, informează Reuters, potrivit agerpres.

„Însă noi nu dorim să facem nicio declaraţie ce ar putea fi interpretată drept o încercare de a interveni (în procesul electoral). Rusia niciodată nu a intervenit, nu intervine şi nu va interveni în treburile interne ale SUA”, a asigurat Peskov.


Citește și: Disney DĂ AFARĂ 28.000 de angajaţi

Investigaţii coordonate de procurorul special Robert Mueller şi Comisia pentru serviciile de informaţii din Senatul american au ajuns la concluzia că a existat o ingerinţă a Rusiei în campania electorală din SUA din 2016. Procurorul Mueller a avertizat că Moscova se implică din nou în actuala campanie electorală.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Peskov a spus că sistemul medical din Rusia este bine pregătit pentru a depăşi o potenţială înrăutăţire a situaţiei legate de noul tip de coronavirus, după ce autorităţile ruse au raportat 9.481 de noi cazuri de contaminare, cea mai mare creştere zilnică după 14 iunie.

Citește și: Autorităţile din Belarus AU ÎNCHIS principalul site de știri

Dmitri Peskov a declarat că Rusia a tras învăţăminte din primul val de pandemie şi a salutat ceea ce el a descris a fi eforturile titanice ale guvernelor regionale şi federal.