DISTRIBUIȚI

Rusia lucrează la măsuri defensive pentru a contracara posibile noi sancţiuni din partea Statelor Unite şi a altor ţări, a anunţat miercuri Kremlinul, informează Reuters, potrivit agerpres.

„Lucrăm şi luăm măsuri vizând apărarea intereselor noastre împotriva unor posibile noi acţiuni restrictive şi sancţiuni din partea a diferite ţări, pe care continuăm să le considerăm ilegale”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.


Citeşte şi: Un jurnalist mexican a fost ucis la serbarea de Crăciun de la şcoala fiului său

Preşedintele american Donald Trump a semnat un nou pachet de sancţiuni în august elaborate de parlamentari americani. Printre măsuri este prevăzut ca secretarul Trezoreriei SUA să trimită un raport privind impactul extinderii sancţiunilor asupra fondului rus de investiţii, cu un rezultat aşteptat cel mai devreme în februarie 2018.

Sancţiunile SUA şi UE impuse pentru anexarea Crimeii de către Rusia de la Ucraina în 2014 şi sprijinul Moscovei pentru separatiştii proruşi din estul Ucrainei rămân în vigoare. Dar acuzaţiile americane că Moscova a intervenit în alegerile prezidenţiale din Statele Unite de anul trecut, respinse de Rusia, au amplificat apelurile pentru mai multe sancţiuni.

Citeşte şi: BĂTAIE generală într-o tabără de refugiaţi din Grecia. Zeci de oameni au fost răniţi

Miercuri, Kremlinul a fost rugat să comenteze informaţiile din mass-media că banca publică rusă de dezvoltare VEB a planificat transferul băncii sale Globex către stat şi despre speculaţiile că banca ar fi apoi utilizată pentru a deservi industria militară.

‘Probabil că nu ar fi chiar acum potrivit să facem publice sau să dezvăluim toate aceste măsuri ce vizează acoperirea riscurilor noastre”, a precizat Peskov, care nu a menţionat banca Globex.