DISTRIBUIȚI

Kremlinul ia în considerare un al doilea asalt asupra Kievului, în ciuda faptului că nu a reușit să captureze capitala ucraineană la începutul războiului, potrivit site-ului independent de știri Meduza, citat de The Guardian , informează mediafax.

Surse apropiate Kremlinului și din interiorul administrației Putin au declarat că încrederea s-a răspândit la conducerea Rusiei Unite, partidul politic aflat la putere în țară, că o victorie pe scară largă în Ucraina este posibilă înainte de sfârșitul anului.


Citește și : Putin i-a spus cancelarului Austriei că acuzaţiile privind criza alimentară sunt ‘lipsite de fundament’

O sursă a declarat: „Îi vom zdrobi (pe ucraineni) în cele din urmă. Totul se va termina probabil până la toamnă”.

Conducerea Rusiei are praguri „minime” și „maxime” pentru a declara o „operațiune militară specială” de succes și finalizată în Ucraina, au declarat sursele.

Minimul necesar pentru a declara victoria este capturarea completă a regiunii Donbas, potrivit surselor, în timp ce obiectivul maxim ar fi capturarea Kievului.

Editorul ediției în limba engleză a publicației Meduza, Kevin Rothrock, a declarat că raportul sugerează că Ucraina pierde „războiul informațional” pentru prima dată de la invazie.

Oficialii de la Kremlin sunt, de asemenea, sceptici că țările occidentale pot susține sprijinul financiar și militar masiv acordat Ucrainei dacă războiul se prelungește, relatează site-ul.

Citește și : Iranul va lua ‘măsuri punitive’ împotriva Greciei în legătură cu confiscarea petrolului iranian de pe o navă (presă)

O altă sursă a declarat: „Mai devreme sau mai târziu, Europa va obosi să ajute. Este vorba atât de bani, cât și de producția de arme de care au nevoie pentru ei înșiși. Mai aproape de toamnă, vor trebui să negocieze (cu Rusia) pe gaz și petrol, înainte de sosirea sezonului rece”.

Nu a fost posibilă verificarea independentă a acestor informații.