DISTRIBUIȚI
Sputnik Moldova

Kremlinul şi-a exprimat joi îngrijorarea în legătură cu tensiunile politice în creştere în Armenia, după ce armata a cerut demisia premierului Nikol Paşinian într-un dermers calificat de acesta drept o tentativă de lovitură de stat, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

„Urmărim situaţia din Armenia cu îngrijorare şi, bineînţeles, chemăm toată lumea la calm”, a declarat într-o teleconferinţă cu presa purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov, îndemnând ambele părţi să îşi rezolve disputele în mod paşnic şi în cadrul Constituţiei.


Citeşte şi: O echipă de medici români a ajuns în capitala Slovaciei

Armenia, unde Rusia are amplasată o bază militară, este aliata tradiţională a Rusiei.

Paşinian se confruntă cu proteste şi apeluri la demisie, oponenţii săi criticându-l pentru modul în care a gestionat conflictul de şase săptămâni, de anul trecut, cu Azerbaidjan în regiunea Nagorno-Karabah. Conflictului i s-a pus capăt printr-un acord intermediat de Kremlin, dar care a însemnat înfrângerea armatei armene şi pierderea controlului asupra unei părţi însemnate din regiunea separatistă, teritoriu azer locuit de o majoritate de etnici armeni.

Citeşte şi: EMA a început analizarea medicamentului Regdanvimab