DISTRIBUIȚI
WordPress.com

Kremlinul a denunţat joi afirmaţiile „destabilizatoare” ale preşedintelui american Joe Biden cu privire la Ucraina, care a promis consecinţe dezastruoase pentru Rusia în cazul unui atac militar asupra Ucrainei, informează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

„Declaraţiile se repetă fără încetare şi nu contribuie cu nimic la aplanarea actualelor tensiuni. Mai mult, ele pot contribui la destabilizarea situaţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.


Citeşte şi: Pentru testarea Covid, nasul poate să nu fie întotdeauna cea mai bună soluţie – Black News

Peskov a făcut aceste declaraţii după ce preşedintele SUA, Joe Biden, a atenţionat miercuri că „va fi un dezastru” pentru Rusia dacă ea se va decide să „invadeze” Ucraina.

Dacă forţele militare ruse trec graniţa cu Ucraina, aceasta va constitui o nouă invazie care va atrage „un răspuns rapid, sever şi unit” din partea Statelor Unite şi a aliaţilor săi, a confirmat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Citeşte şi: CIA: ‘Sindromul Havana’ nu este a priori imputabil unei puteri străine – Black News

Ea s-a grăbit să clarifice remarcile preşedintelui Joe Biden din timpul conferinţei de presă susţinute miercuri, la un an de la preluarea mandatului, conform cărora Rusia ar avea mai puţin de suferit în cazul în care recurge la o „incursiune minoră” decât dacă ar întreprinde o „invazie”, o formulare confuză care a fost puternic criticată de opoziţia republicană.