DISTRIBUIȚI
sps

Kremlinul a calificat luni atacul de la sfârşitul săptămânii din Moscova, în care doi ofiţeri ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) au fost ucişi de un bărbat înarmat, drept „o manifestare a nebuniei” de tipul celeia cu care toate ţările lumii se confruntă din când în când, informează Reuters, potrivit agerpres.

Investigatorii ruşi au anunţat vineri că bărbatul care a declanşat focul asupra sediului FSB din capitala rusă se numea Evgheni Maniurov, fost gardian de 39 de ani ce locuia lână Moscova. Maniurov a ucis joi seara un angajat al FSB şi a rănit alte cinci persoane în afara clădirii FSB, înainte de a fi „lichidat”. Un al doilea angajat al FSB a murit la spital, în urma rănilor grave.


Citește și: Un militar venezuelean a fost ucis în sudul țării

Atacul a avut loc în timp ce Rusia a celebrat, la 19 decembrie, Ziua agenţilor din contraspionajul militar, iar la 20 decembrie, Ziua agenţilor din serviciile de securitate.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat atacul drept tragedie. „Trăim în astfel de vremuri – şi nu doar noi, ci şi toate guvernele din lume – în care din nefericire nimeni nu este imun la orice manifestare a nebuniei cu consecinţe tragice”, a spus Peskov.

Citește și: Antiaeriana siriană a tras după rachetele israeliene