DISTRIBUIȚI
BBC

Kremlinul a criticat joi „rusofobia” şi „orbirea” revistei americane Time, care l-a desemnat drept „Personalitatea anului 2022” pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, precum şi „spiritul ucrainean” în faţa Moscovei, informează AFP, potrivit agerpres

„Vedem că linia editorială a acestei publicaţii nu trece dincolo de curentul dominant în toată Europa, care are un caracter de orbire absolută, antirusă şi furios rusofobă”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.


Citește și :  Zelenski, desemnat ‘Persoana Anului 2022’ de revista americană Time

Revista Time a apreciat că Volodimir Zelenski a „galvanizat lumea într-un mod nemaivăzut vreme de decenii”, evocând o alegere anul acesta care „nu a fost niciodată mai clară”.

Criticat înainte de ofensiva Kremlinului, la sfârşitul lui februarie, pentru că nu a reuşit să realizeze reformele pe care le promisese pentru Ucraina, Volodimir Zelenski a căpătat o nouă statură odată cu acest conflict, unind poporul ucrainean şi trupele sale prin mesaje video şi deplasări pe teren.

De asemenea, el a câştigat sprijinul crucial al Occidentului graţie numeroaselor sale discursuri de la distanţă, întrevederi şi apeluri telefonice aproape zilnice.

Citește și : Putin crede că riscul de război nuclear creşte, dar asigură că Rusia nu va folosi prima arma atomică

Responsabilii ruşi îl prezintă, dimpotrivă, drept liderul unei „bande de nazişti” sau de „drogaţi” şi critică refuzul lui de a negocia cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Dmitri Peskov a afirmat joi că actualul conflict „s-ar putea încheia mâine dacă Zelenski ar vrea” acest lucru.