DISTRIBUIȚI
KOIN 6
Police officers detain a protester during a march in Moscow, Russia, Wednesday, June 12, 2019. Police and hundreds of demonstrators are facing off in central Moscow at an unauthorized march against police abuse in the wake of the high-profile detention of a Russian journalist. (AP Photo/Pavel Golovkin)

Kremlinul a apreciat drept ‘justificată’ marţi fermitatea cu care forţele de ordine au dispersat manifestaţiile care se desfăşoară la Moscova de la mijlocul lunii iulie pentru a solicita alegeri libere – demonstraţii marcate de numeroase arestări – respingând totodată orice fel de ‘criză politică’ în Rusia, informează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit Reuters, Kremlinul a negat marţi faptul că seria de proteste politice la Moscova din ultimele săptămâni au provocat o criză politică în Rusia, în primele sale comentarii cu privire la aceste manifestaţii.


Citeşte şi: Un polițist rus lovește cu cruzime o protestatară deja reținută (VIDEO). Imaginile i-au determinat pe superiori să deschidă o anchetă!

‘Nu suntem de acord cu aceia care califică ceea ce se întâmplă (în Rusia) drept ‘criză politică”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reacţionând pentru prima oară la mişcarea de protest de o amploare neobişnuită de la revenirea lui Vladimir Putin în fotoliul prezidenţial în 2012.

‘Considerăm ca suficient de justificată fermitatea forţelor de ordine pentru a pune capăt tulburărilor ordinii publice’, a spus el, adăugând că acele cazuri individuale când poliţia a făcut exces de zel sunt în curs de examinare.

De la mijlocul lunii iulie, mii de persoane se reunesc în fiecare weekend la apelul opoziţiei în centrul Moscovei pentru a protesta împotriva respingerii candidaţilor opoziţiei la alegerile locale din septembrie.

Sute de protestatari, printre care opozantul nr.1 al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, au fost arestaţi, uneori într-o manieră brutală, în cursul protestelor dintre care unele nu au fost autorizate.

Citeşte şi: Atac cu SATÂRUL în centrul oraşului Sydney (VIDEO). O femeie a fost omorâtă!

Ultima şi cea mai importantă manifestaţie organizată pentru a cere alegeri libere a reunit duminică la Moscova până la 60.000 de persoane.

Manifestaţiile pentru alegerea corpului legislativ de la Moscova (Duma locală) reprezintă cea mai importantă mişcare de contestare în Rusia din 2011-2013, când ruşii au ieşit masiv în stradă împotriva a ceea ce ei au perceput ca fiind o presupusă fraudare a alegerilor prezidenţiale.