DISTRIBUIȚI
Sputnik Moldova

Kremlinul a apreciat vineri ca fiind „foarte îngrijorătoare” noua escaladare a violenţelor între forţele Kievului şi ale separatiştilor proruşi în estul Ucrainei, în plină criză ruso-occidentală, informează AFP, potrivit agerpres.

„Ceea ce se întâmplă în Donbas este foarte îngrijorător şi potenţial foarte periculos”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.


Citește și: Soldaţi americani au sosit joi în Slovacia – Black News

Totodată, Peskov a respins ideea că exerciţiile nucleare ale Rusiei vor alimenta şi mai mult tensiunile cu Occidentul, afirmând că aceste exerciţii militare sunt parte a unui antrenament de rutină şi sunt unele transparente.

Vineri, Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a anunţat că preşedintele rus Vladimir Putin „va conduce” sâmbătă, în calitate de comandant suprem, exerciţii ale forţelor nucleare ruse cu lansări de rachete balistice şi de croazieră.

Citeşte şi: De unde va veni următoarea variantă îngrijorătoare a coronavirusului? – Black News

Manevrele anunţate de Ministerul Apărării de la Moscova au loc în contextul tensiunilor tot mai ridicate dintre Rusia şi Occident, provocate de concentrarea forţelor armate ruse în jurul frontierelor Ucrainei.

Rusia dezminte că ar intenţiona să invadeze Ucraina.