DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Kremlinul a condamnat marţi comentariul ‘nediplomatic’ al SUA cu privire la desfăşurarea de bombardiere ruseşti Tu-160 în Venezuela pentru manevre militare, relatează AFP, scrie Agerpres.

Două bombardiere Tu-160, un avion de transport An-124 şi un avion de linie Il-62 au sosit luni în Venezuela pentru manevre militare, au anunţat luni armata rusă şi ministrul apărării venezuelean, Vladimir Padrino Lopez.


Citește și : Rusia: Un fost poliţist şi un fost militar, condamnaţi la muncă silnică pentru ‘trădare’

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo nu şi-a ascuns iritarea. Pe Twitter, el a spus că vede cum ‘două guverne corupte delapidează banii publici, zdrobesc libertatea în timp ce popoarele lor suferă’.

‘Aceasta este desigur o reacţie nediplomatică din partea secretarului de stat’ american, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, adăugând că mesajul de pe Twitter al lui Mike Pompeo este ‘inacceptabil’.

‘Nu suntem de acord cu acest lucru’, a adăugat Peskov, răspunzând acuzaţiilor de corupţie. ‘Mai mult, probabil nu este foarte potrivit să faci astfel de comentarii ca ţară al cărei jumătate din bugetul destinat apărării ar putea hrăni toată Africa’, a mai spus el.

Citește și : Macron şi Philippe depun eforturi să potolească ”vestele galbene”, care anunţă deja un nou val de proteste

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a criticat ‘isteria’ americană cu privire la avioanele ruseşti.

‘Numai două avioane şi Departamentul de Stat american devine isteric. Colegi, nu trebuie să vă stresaţi atât’, a scris ea pe Facebook.