DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, miercuri, Turcia să nu intervină militar în regiunea siriană Idlib, semnalând că un atac asupra autorităţilor „legitime” din Siria ar fi „cel mai grav scenariu”, scrie agerpres.

Referindu-se la posibilitatea ca armata turcă să intervină în regiunea siriană Idlib, pentru a opri evacuarea grupurilor insurgente de către armata siriană, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat: „Dacă va fi o operaţiune împotriva autorităţilor legitime şi armatei siriene, în mod clar ar fi cel mai grav scenariu. Să nu lăsăm cel mai grav scenariu să devină realitate”.


Citește și : Primul avion super-jumbo Airbus SE A380 va fi trimis la reciclare

„Suntem determinaţi să continuăm folosirea contactelor de lucru cu omologii noştri turci pentru a evita escaladarea crizei din Idlib”, a precizat Dmitri Peskov, citat de agenţia de presă Tass.

Administraţia de la Ankara a amenminţat că ar putea interveni militar în provincia siriană Idlib, de unde armata siriană încearcă să elimine grupurile insurgente susţinute de Turcia. „O operaţiune militară în Idlib este iminentă. Ar fi ultima zi pentru regimul sirian”, a declarat preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, potrivit site-ului german N-TV.de.

Turcia şi-a atras critici dure pe plan internaţional după intervenţia militară de la sfârşitul anului 2019 împotriva grupurilor insurgente kurde din nordul Siriei.

Citește și : Epidemia de coronavirus este un risc la adresa revenirii fragile a economiei mondiale (FMI)