DISTRIBUIȚI

Kremlinul a considerat luni posibilă o „scurtă discuţie” între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Donald Trump pe marginea summitului G20 din Japonia, dar nu o „întâlnire oficială” în lipsa unei propuneri în acest sens din partea Casei Albe, informează AFP, potrivit agerpres.

„Nu avem alte informaţii despre o întâlnire oficială între Putin şi Trump la Osaka”, a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, adăugând că Washingtonul n-a „formulat nicio iniţiativă sau propunere” în acest sens.


Citeşte şi: Pentagonul acuză Iranul că a tras într-o dronă americană

Peskov a afirmat totuşi că „nu exclude o scurtă discuţie pe marginea” summitului dintre cei doi oameni politici. „Dar aceasta nu va fi o întrevedere oficială”, a adăugat el.

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că se va întâlni cu omologul său rus la summitul G20 care va avea loc la sfârşitul lunii iunie în Japonia. Trump anunţase acelaşi lucru în mai, dar Kremlinul transmisese cu acel prilej că nu exista un acord cu privire la o întâlnire bilaterală.

Vezi şi: Accident grav de autocar. Cel puţin 18 oameni au murit! – FOTO

Ultima întâlnire dintre cei doi datează din iulie 2018 şi a avut loc la Helsinki, în Finlanda.