DISTRIBUIȚI
BusinessLIVE

Kremlinul a cerut luni reţinere în privinţa Coreii de Nord după ce preşedintele american Donald Trump a atenţionat în weekend că „un singur lucru funcţionează” în legătură cu Phenianul, lăsând de înţeles că se gândeşte la o acţiune militară, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Întrebat despre poziţia Rusiei în privinţa comentariilor lui Trump, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat într-o conferinţă de presă că „Moscova a făcut apel şi continuă să facă apel la toate părţile implicate în conflict şi la toţi cei care au de-a face cu această chestiune să dea dovadă de reţinere şi să evite orice măsuri care ar înrăutăţi situaţia”.


Citeşte şi: Un suspect de TERORISM a fost prins la graniţa României

Comentând o altă declaraţie a lui Trump, şi anume că SUA s-ar putea retrage din acordul nuclear cu Iranul, Peskov a spus că o astfel de decizie ar avea „consecinţe negative”.

„Fără niciun dubiu, ieşirea unei ţări, şi cu atât mai mult a unei ţări-cheie precum SUA, ar avea consecinţe negative”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit AFP.

„Vladimir Putin a reiterat de mai multe ori importanţa acordului”, a adăugat el, precizând că nu se poate decât „specula” în privinţa atitudinii SUA în aşteptarea ca preşedintele american să îşi anunţe decizia.