DISTRIBUIȚI

Preşedintele rus Vladimir Putin a decis în ultimul moment să se deplaseze la Mariupol, oraş ucrainean devastat de bombardamente, după ce sâmbătă a întreprins o vizită în Crimeea anexată, a afirmat duminică Kremlinul, insistând asupra caracterului „spontan” al acestei deplasări, informează AFP, potrivit agerpres.

„Totul a fost foarte spontan”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, evocând această primă vizită a preşedintelui rus la Mariupol. „Nici deplasările sale în oraş nu erau prevăzute”, la fel ca şi vizita la un teatru muzical local sau întâlnirile cu locuitori ai acestui oraş-port, a susţinut Peskov.


Citește și : Biden: Mandatul de arestare al CPI împotriva lui Putin pentru crime de război este ‘justificat’

Înainte de aceasta, duminică dimineaţa, Kremlinul a anunţat că preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat la Mariupol.

Aceasta a fost prima deplasare a liderului rus în acest oraş-port din Ucraina ce fusese sub asediu luni de zile şi ocupat de armata rusă în luna mai 2022.

Potrivit Kremlinului, Vladimir Putin s-a deplasat la Mariupol cu elicopterul şi a făcut un tur al oraşului, el însuşi la volanul unei maşini. Vladimir Putin a discutat cu localnici, a vizitat locuri de interes şi a primit un raport asupra lucrărilor de reconstrucţie din acest oraş devastat, potrivit aceleiaşi surse.

Citește și : SUA ‘încurajează’ Turcia să ratifice ‘rapid’ aderarea Suediei la NATO

Vladimir Putin a mai întreprins sâmbătă o vizită-surpriză în Crimeea, peninsula anexată de Rusia în 2014, pentru a marca nouă ani de la anexare.