DISTRIBUIȚI
Secretary General of the Christian Democratic Union (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauer delivers a press conference on her candidacy to lead the CDU party in Berlin, on November 7, 2018. - German Chancellor Angela Merkel does not stand for a re-election as party leader at the CDU Party conference in Hamburg from 6 to 8 December 2018. Twelve men and women applied for her successor. Opportunities are currently granted only to the prominent candidate - in addition to Kramp-Karrenbauer are the German Health Minister Jens Spahn and ex-Union faction leader Friedrich Merz. (Photo by John MACDOUGALL / AFP)

Lidera Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, a confirmat luni că nu va candida pentru postul de cancelar la alegerile federale de anul viitor, dar a precizat că va mai sta la şefia partidului până la stabilirea unui candidat, transmit Reuters şi dpa, scrie agerpres.

Kramp-Karrenbauer a afirmat într-o conferinţă de presă că va rămâne de asemenea la conducerea Ministerului Apărării până la finalul actualei legislaturi, ce urmează să se încheie în toamna lui 2021.


Citește și : EȘEC ‘răsunător’ al Iranului! NU a reușit plasarea unui satelit pe orbită

Ea a apreciat că decizia sa nu va afecta stabilitatea coaliţiei guvernamentale a actualului cancelar Angela Merkel cu Partidul Social-Democrat (SDP) şi a explicat presei că nu este vorba de o decizie „spontană”, legată de situaţia din landul Thuringia, ci s-a cristalizat în timp.

AKK, cum i se mai spune uneori, s-a confruntat de-a lungul timpului cu o serie de controverse, iar săptămâna trecută, în legislativul din Thuringia, membri ai CDU s-au raliat extremei drepte la un vot pentru desemnarea şefului executivului local.

Citește și : CARNAGIU pe o șosea din Egipt! 11 oameni și-au pirdut viața!

Annegret Kramp-Karrenbauer a mai argumentat că deţinerea de către două persoane diferite a poziţiei de candidat al CDU la cancelarie şi la şefia partidului ar duce la slăbirea formaţiunii, într-un moment în care Germania are nevoie de o Uniune Creştin-Democrată puternică.