DISTRIBUIȚI

Parchetul European a anunțat că a desemnat recent încă doi reprezentanți din Bulgaria și câte unul din Estonia și unul din Italia. De notat că un candidat din Bulgaria a fost respins. Se precizează că acest lucru s-a întâmplat din cauza neconcordanței cu cerințele prevăzute în legislația privind activitatea Parchetului European, scrie DNEVNIK, potrivit RADOR.

Procurorii avizați de Bulgaria sunt Mihaela Raidovska și Vasilen Bencev. Candidatul respins este Juliana Hristova de la Parchetul Municipiului Sofia, care a fost propusă fără un singur vot „împotrivă” de către Colegiul Procurorilor din Consiliul Judiciar, transmite Mediapool.


Citeşte şi: China, Japonia și războiul din Ucraina – Black News

Încă de la început, completarea cotei bulgare cu procurori europeni nu a decurs fără probleme. La sfârșitul lunii februarie, ministrul bulgar al justiției, Krum Zarkov, a anunțat că Laura Codruța Kovesi a atribuit un audit intern biroului bulgar al instituției. Cu puțin timp înainte de asta, a devenit public faptul că 2 din totalul de 9 procurori delegați europeni au părăsit Parchetul European al Laurei Kovesi și au preferat să se întoarcă la muncă în Parchetul bulgar sub conducerea lui Ivan Gheșev și este de așteptat ca încă unul dintre procurorii selectaţi prin concurs să demisioneze.

Citeşte şi: Preşedinta BCE a fost uşor rănită într-un accident rutier – Black News