DISTRIBUIȚI
balkaneu.com

Autorităţile din Kosovo au decis luni reintroducerea interdicţiilor de circulaţie la Pristina şi în alte trei localităţi, ca urmare a unei noi creşteri a cazurilor de contaminare cu coronavirus, informează AFP, potrivit agerpres.

Va fi interzisă orice deplasare în afara locuinţelor, între orele 21:00 şi 05:00 (19:00-03:00 GMT).


Citește și : China anunţă opt noi cazuri de coronavirus depistate în ultimele 24 de ore

Din martie, la începutul epidemiei de COVID-19, până la începutul lui iunie, o măsură similară a fost aplicată pe întreg teritoriul Kosovo.

Acum, pe lângă restricţia menţionată, instituţiile publice şi private sunt obligate să reducă numărul de angajaţi activi până la minimum indispensabil.

Restaurantele şi cafenelele îşi vor limita de asemenea orele de lucru şi vor servi clienţii numai la terase sau în alte spaţii deschise.

Citește și : Yuriko Koike, realeasă guvernator la Tokyo

Premierul kosovar Avdullah Hoti a susţinut că ‘facem tot ce putem pentru a gestiona situaţia’ şi a avertizat că va declara starea de urgenţă dacă medicii sugerează că este necesară.

Ca şi în alte regiuni din Balcani, numărul de cazuri de coronavirus a crescut din nou în Kosovo în ultimele săptămâni. Până acum, s-au înregistrat 75 de decese, dintre care nouă doar duminică, la 3500 de infectări.