DISTRIBUIȚI

Bilanţul furtunii tropicale Kompasu care a lovit Filipine a crescut la 13 morţi şi nouă dispăruţi, a anunţat miercuri guvernul de la Manila, relatează Xinhua, potrivit agerpres.

Consiliul Naţional pentru Reducerea şi Gestionarea Riscurilor de Dezastre a declarat că majoritatea deceselor au fost cauzate de alunecările de teren şi de inundaţiile care au afectat regiunile nordice din Filipine şi Palawan, o provincie a arhipelagului situată în largul insulei Luzon.


Citeşte şi: GREŞIT din nou: 50 de ani de predicții ECO-apocaliptice eșuate – Black News

Furtuna tropicală, care a părăsit marţi teritoriul arhipelagului filipinez, a declanşat viituri şi alunecări de teren. Circa 2.000 de persoane au fost evacuate.

Au fost înregistrate pagube însemnate în regiunile din nordul ţării, a precizat agenţia. Daunele din agricultură au fost estimate la 9,7 milioane de dolari americani.

Furtuna tropicală Kompasu, care a atins luni zona de uscat, a fost al 13-lea ciclon tropical care a lovit Filipinele în acest an.

Citeşte şi: ATAC ARMAT într-un oficiu poştal din SUA! Trei oameni au murit! – Black News

Taifunurile şi furtunile tropicale lovesc în mod regulat arhipelagul filipinez – care se întinde pe centura taifunurilor din vestul Oceanului Pacific – provocând moartea a sute de persoane şi daune de miliarde de dolari, notează Xinhua.

Aproximativ 20 de taifunuri afectează teritoriul ţării din Asia de Sud-Est în fiecare an.