DISTRIBUIȚI
Vitali Kliciko

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, fost campion mondial la box la categoria grea, a refuzat să spună dacă va candida la alegerile prezidenţiale ce ar urma să aibă loc anul viitor, ca rival al actualului preşedinte Volodimir Zelenski, relatează miercuri dpa, potrivit agerpres.

„Când o ţară e în război, când o mare parte din ţară e sub ocupaţie, când zece milioane de oameni sunt în afara ţării, o competiţie politică în Ucraina în acest moment ar putea fi fatală pentru ţară”, a declarat Kliciko într-un interviu acordat agenţiei de presă germane.


Citește și :  Iranul impune noi sancţiuni împotriva a peste 30 de persoane şi entităţi din Europa

Acum este momentul în care ţara trebuie apărată, a spus Kliciko, care este primarul capitalei ucrainene din 2014. Astăzi este despre supravieţuirea Ucrainei şi nu despre cine conduce ţara, a indicat el.

„Cetăţenii noştri plătesc un preţ uriaş pentru acest lucru”, a adăugat primarul Kievului, în interviul acordat cu puţin timp înainte de împlinirea unui an de la invazia rusă.

Potrivit lui, în Ucraina este nevoie de unificarea tuturor forţelor politice, a tuturor partidelor politice.

„Stăm sub un singur steag: albastru şi galben, drapelul nostru ucrainean. Şi din nefericire nu toată lumea înţelege acest lucru – chiar şi aici, în Ucraina”, a menţionat Vitali Kliciko.

Prioritatea, a insistat acesta, este apărarea. „Ţara trebuie să fie independentă şi suverană. Ţara trebuie să devină democratică”, a punctat el.

Citește și : Inspectori ai AIEA se află în Iran pentru a lămuri ‘ambiguităţile’

„Îmi fac datoria. Sunt pregătit: umărul meu este mereu pregătit pentru fiecare patriot, pentru fiecare apărător”, a spus Kliciko.

Întrebat de ce nu stă umăr la umăr cu Zelenski – care, la cei 1.70 cm ai săi, este cu peste 30 de centimetri mai scund decât Kliciko -, fostul boxeur a replicat: „Umăr la umăr, nu pot face asta. Nu ne potrivim ca mărime – e o glumă”, a mai adăugat primarul Kievului.