DISTRIBUIȚI
Reuters

Kirstjen Nielsen, secretar pentru securitate internă al SUA, a afirmat joi că ţara sa trebuie să fie pregătită pentru încercările Rusiei de a influenţa alegerile care vor avea loc anul acesta în toate cele 50 de state americane, informează Reuters. Ea a adăugat că nu există nicio îndoială privind amestecul Moscovei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, în 2016, conform agerpres.

„Nu cred că există vreo îndoială în comunitatea de informaţii sau la DHS (Departamentul pentru Securitate Internă – n. red.) că ruşii au încercat să se infiltreze şi să interfereze cu sistemul nostru electoral. Nu cred că există vreo îndoială că au făcut-o şi cred că ar trebui să fim pregătiţi cu toţii, dată fiind această capacitate şi voinţă, că o vor face din nou”, a spus Nielsen.


Citește și : Premierul palestinian condamnă ferm noua lege care defineşte Israelul drept ”statul-naţiune al poporului evreu”

La forumul de securitate de la Aspen, din statul Colorado, şefa DHS a precizat că nu a văzut nicio dovadă că tentativele de pătrundere în infrastructura electorală a SUA au fost făcute cu scopul de a favoriza un anumit partid. „Cred că ceea ce am văzut despre influenţa străină este încercarea de a interveni şi de a provoca haos de ambele părţi. Scopul general este de a semăna discordie”, a spus ea.