DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele american Donald Trump şi liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, sunt „de acord” asupra faptului că Joe Biden, candidatul democrat la prezidenţialele din 2020, este incompetent, a declarat duminică purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, citată de AFP, potrivit agerpres.

Ea a fost întrebată despre un mesaj postat sâmbătă pe Twitter de către Donald Trump, în care fostul magnat imobiliar explicase că a zâmbit auzind că agenţia oficială nord-coreeană KCNA îl calificase pe Joe Biden drept un „individ cu IQ scăzut, chiar şi mai rău”.


Citește și : Blocul conservator CDU-CSU a câştigat alegerile europene din Germania (exit-poll)

Unele dintre remarcile fostului vicepreşedinte american despre liderul nord-coreean au iritat într-atât de mult Phenianul, încât organul principal de propagandă nord-coreean a difuzat miercuri o reacţie fără nuanţă, etichetându-l drept „nebun”, conform AFP.

„Puteţi să ne explicaţi pentru ce americanii nu ar trebui să se îngrijoreze de faptul că preşedintele SUA se aliniază opiniei unui dictator asasin despre un fost vicepreşedinte al Statelor Unite?”, a întrebat duminică jurnalistul Chuck Todd în cursul emisiunii „Meet the Press” la canalul NBC.

„Preşedintele nu se aliniază acestei poziţii”, a răspuns Sarah Sanders. „Dar cred că ei sunt de acord cu privire la evaluarea lor asupra fostului vicepreşedinte Joe Biden”, a adăugat ea.

În vârstă de 76 de ani, Joe Biden conduce detaşat în sondaje pentru învestitura democrată în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale americane.

Donald Trump şi-a înmulţit recent atacurile directe împotriva lui, supranumindu-l pe rând „Sleepy Joe” („Joe adormitul”), „Viciosul” sau „Swampman” sâmbătă, referindu-se la unul din sloganuri sale de campanie „Drain the Swamp” („Curăţaţi mlaştina!”), care invita la asanarea Washingtonului de intrigi şi conflicte de interese.

Citește și : Tusk: Prioritatea este salvarea Uniunii Europene ca proiect