DISTRIBUIȚI
xinhua

Relaţia dintre China şi Coreea de Nord este „invincibilă”, a afirmat liderul nord-coreean Kim Jong Un, potrivit informaţiilor difuzate de agenţia oficială KCNA, vineri, în a doua zi a vizitei la Phenian a preşedintelui chinez Xi Jinping, transmite AFP, potrivit agerpres.

Vizita aliatului chinez reprezintă „un prilej important” pentru cele două state să arate lumii legătura lor „invincibilă” şi o prietenie „statornică”, a declarat Kim, conform KCNA.


Citeşte şi: Trump a ordonat atacarea Iranului, dar apoi s-a răzgândit brusc

Preşedintele Xi a fost aclamat joi la Phenian de „sute de mii” de nord-coreeni, a transmis televiziunea chineză. Vizita sa este prima în Coreea de Nord a unui preşedinte chinez după 2005 şi după tensiunile apărute ca urmare a programului nuclear nord-coreean, care a generat sancţiunile internaţionale aplicate de Beijing.

Străzile Phenianului au fost pline de „sentimente prieteneşti” faţă de chinezi, care au „împărtăşit bucuriile şi greutăţile” nord-coreenilor în construcţia socialismului, a arătat KCNA.

Cele două ţări comuniste au fost aliate pe timpul războiului din Coreea (1950-1953) contra inamicului comun american.

Citeşte şi: Confruntări violente în faţa Parlamentului din Georgia. Poliţiştii au tras cu gloanţe de cauciuc!

Vizita preşedintelui chinez intervine într-un moment în care cei doi vecini se confruntă cu presiunea preşedintelui SUA, Donald Trump, care încearcă să obţină denuclearizarea Coreei de Nord şi concesii comerciale din partea Beijingului.

Evenimentul ocupa largi spaţii în presa chineză de vineri, dar cotidianul de limba engleză China Daily a avertizat că dosarul nord-coreean nu se va rezolva cu o baghetă magică, chiar dacă Xi Jinping urmează să se întâlnească săptămâna viitoare cu Donald Trump în marja summitului G20 din Japonia.

Televiziunea de stat chineză CCTV a anunţat că Xi a părăsit vineri Phenianul.