DISTRIBUIȚI
Business Insider

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a apreciat drept o „mare victorie” cel de-al şaselea test nuclear realizat de ţara sa duminica trecută şi a lăudat munca oficialilor şi experţilor care l-au realizat, informează agenţia de stat KCNA, preluată duminică de EFE.

În cadrul unui eveniment desfăşurat aparent sâmbătă la Phenian, care a coincis cu cea de-a 69-a aniversare a înfiinţării Coreei de Nord, Kim a spus că testul nuclear a fost o „mare victorie câştigată de poporul coreean cu costul sângelui său”.


Pe 3 septembrie, armata nord-coreeană a efectuat cel de-al şaselea său şi cel mai puternic test nuclear cu o bombă cu hidrogen, fapt ce a declanşat o condamnare puternică din partea comunităţii internaţionale şi a sporit tensiunea în regiune.

Recepţia, la care au luat parte de asemenea oameni de ştiinţă şi ofiţeri, a servit pentru a sărbători succesul testului atomic şi pentru a-i lăuda pe „acei care şi-au îndeplinit sarcina cu realism şi mândrie”, a subliniat KCNA.

Mass-media de la Phenian au profitat sâmbătă de festivităţile de aniversare a creării Coreei de Nord pentru a revendica statutul acesteia de „naţiune nucleară invincibilă”, mai scrie EFE.

Prin intermediul principalului ziar nord-coreean, Rodong Sinmun, regimul lui Kim Jong-Un a susţinut că armele nucleare fac din Coreea de Nord o ţară „mai sigură” iar aceasta ar trebui să continue dezvoltarea unui arsenal mai sofisticat.