DISTRIBUIȚI

Liderul nord-coreean Kim Jong Un l-a invitat pe preşedintele Statelor Unite Donald Trump să viziteze Phenianul, într-o scrisoare trimisă în luna august, a relatat luni ziarul sud-coreean Joongang Ilbo, citând surse diplomatice, informează Reuters, potrivit agerpres.

Scrisoarea, a doua primită de Trump de la Kim luna trecută în contextul blocării negocierilor dintre cele două ţări privind denuclearizarea, a precedat cea mai recentă lansare de proiectile cu rază scurtă de acţiune, de către Phenian, în urmă cu o săptămână.


Citeşte şi: Trump dă undă verde pentru folosirea petrolului din rezervele americane şi ameninţă cu o ripostă dură

În această a doua scrisoare, care a fost trimisă preşedintelui Trump în a treia săptămâna din luna august, Kim a vorbit despre disponibilitatea lui de a-l întâlni pe Trump în cadrul unui alt summit, conform unei surse citate de ziarul Joongang Ilbo.

Casa Albă, Departamentul de Stat al SUA şi Misiunea nord-coreeană la Naţiunile Unite nu au răspuns imediat la cereri privind eventuale comentarii.

Trump şi Kim s-au întâlnit de trei ori din iunie anul trecut pentru a discuta modalităţi de soluţionare a unei crize privind rachetele şi programul nuclear nord-coreean, dar nu s-au înregistrat progresele substanţiale.

Cei doi s-au întâlnit ultima dată în iunie în Zona Demilitarizată (DMZ) dintre cele două Corei şi au convenit să reia negocierile la nivel de lucru, care au fost blocate după al doilea summit dintre cei doi lideri, desfăşurat în februarie, înVietnam.

Citeşte şi: Avion PRĂBUŞIT peste un cartier de case din Columbia! (VIDEO) Cel puţin 7 oameni au murit

Testele cu rachete cu rază scurtă de acţiune de săptămână trecută au survenit la doar câteva ore după ce vice-ministrul de externe nord-coreean, Choe Son Hui, a spus că Phenianul este dispus să aibă ”discuţii cuprinzătoare” la sfârşitul acestei luni.

Ulterior, Trump a spus că ar fi dispus să se întâlnească cu Kim spre sfârşitul acestui an.

El a declarat pe 9 august că a primit o scrisoare ”foarte frumoasă” de trei pagini de la Kim şi a adăugat că ar putea avea o altă întrevedere cu liderul nord-coreean.