DISTRIBUIȚI
cnn

Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni că a primit urări de ziua de naştere într-o „scrisoare foarte prietenoasă” trimisă de liderul nord-coreean Kim Jong Un, relatează dpa, potrivit agerpres.

Preşedintele nu a dat alte detalii cu privire la scrisoare după ce un reporter l-a întrebat despre Coreea de Nord în timpul unei întâlniri cu presa la Casa Albă.


Citeşte şi: Rusia a fost reprimită în APCE

Trump a sărbătorit cea de-a 73-a aniversare pe 14 iunie şi nu s-a precizat când a primit scrisoarea. El a reiterat faptul că Republica Populară Democrată Coreeană „are un viitor fenomenal”.

Agenţia de presă nord-coreeană ACTC a anunţat cu o zi înainte că liderul nord-coreean a primit o scrisoare personală de la Trump. Potrivit ACTC, conţinutul mesajului transmis de Trump nu a fost dezvăluit, în timp ce Kim a vorbit despre „un conţinut excelent”.

Trump intenţionează să ajungă la Seul sâmbătă pentru convorbiri privind programul nuclear nord-coreean, potrivit biroului preşedintelui sud-coreean Moon Jae In. El va face această călătorie după ce va participa la summitul G20 în Japonia.

Citeşte şi: Trump este acuzat din nou de VIOL: ‘NU este genul meu de femeie!’

Discuţii urmează să aibă loc duminică şi se vor concentra pe durabilitatea păcii prin „denuclearizarea completă” a Peninsulei Coreea. De asemenea, în cadrul reuniunii se va discuta cu privire la consolidarea alianţei dintre SUA şi Coreea de Sud.

Negocierile privind programul nuclear nord-coreean au stagnat de la summitul care a avut loc în februarie, la Hanoi, între Trump şi liderul nord-coreean şi care s-a încheiat fără rezultat. Tensiunile dintre cele două ţări au crescut în contextul în care SUA continuă să ceară Phenianul să renunţe la armele nucleare, în timp ce Coreea de Nord cere ridicarea sancţiunilor internaţionale.