DISTRIBUIȚI
Reuters

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a scris preşedintelui Coreei de Sud, Moon Jae-in, exprimându-şi speranţa că autorităţile de la Seul vor avea succes în combaterea epidemiei de coronavirus, transmit Reuters şi Xinhua, potrivit agerpres.

Potrivit unui anunţ făcut joi de secretarul de presă al preşedinţiei sud-coreene, Yoon Do-han, în scrisoarea personală primită miercuri Kim a transmis un ‘mesaj de susţinere’ celor care combat COVID-19 şi şi-a exprimat preocuparea faţă de sănătatea lui Moon, adăugând că va continua să îi adreseze tacit cele mai bune urări de sănătate.


Citește și : Americanii îi acuză pe ruşi că încalcă tratatul Cer Deschis

În Coreea de Sud, bilanţul infectărilor cu coronavirus era de peste 5.700 joi dimineaţa, precizează Xinhua.

Kim s-a declarat încrezător în succesul eforturilor împotriva bolii şi le-a urat sănătate sud-coreenilor. Conducătorul de la Phenian a formulat de asemenea idei şi poziţii privind situaţia din peninsula coreeană, pe care Casa Albastră (preşedinţia de la Seul) le-a apreciat ca ‘sincere’, fără a da alte detalii.

Citeşte şi: Jean-Claude Juncker a depus mărturie în scandalul interceptărilor din Luxemburg

Moon a răspuns deja, mulţumindu-i lui Kim printr-o altă scrisoare personală, a informat purtătorul de cuvânt.

Xinhua menţionează că a fost primul schimb de scrisori între cei doi lideri anul acesta. În octombrie 2019, Kim i-a transmis lui Moon condoleanţe pentru decesul mamei acestuia, iar preşedintele sud-coreean l-a invitat pe liderul din nord la summitul extraordinar al Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), găzduit în noiembrie de Coreea de Sud la Busan.