DISTRIBUIȚI
CNN

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a convocat miercuri o reuniune plenară a partidului său pentru a discuta despre „tensiunile actuale”, a relatat presa oficială, informează France Presse, potrivit agerpres.

Această reuniune a Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Coreean este organizată după eşecul celui de-al doilea summit al omului forte de la Phenian cu preşedintele american Donald Trump la sfârşitul lunii februarie la Hanoi şi în momentul când preşedintele sud-coreean Moon Jae-in pleacă la Washington pentru a se întâlni cu liderul de la Casa Albă. Dar agenţia oficială nord-coreeană sugerează că aceasta se va concentra pe dezvoltarea economică.


Citește și: Jaf ca-n filme pe aeroportul din Tirana: Hoții au fugit cu milioane de euro dintr-un avion!

În aprilie, liderul nord-coreean a definit „noua linie strategică” a partidului drept „construcţia economică socialistă”, adăugând că dezvoltarea programelor nucleare ale ţării sale este încheiată.

Parlamentul nord-coreean urmează la rândul său să se reunească joi.

Trump şi Kim s-au întâlnit pentru prima dată în iunie 2018 la Singapore, unde au semnat o declaraţie despre „denuclearizarea peninsulei coreene”.

Citește și: După numărarea a 95% din voturi, Netanyahu pare că-și va menține fotoliul de premier în Israel

La Hanoi, Kim Jong Un, a cărui ţară suferă de o lipsă acută de valută străină, ceruse ridicarea sancţiunilor impuse de ONU Phenianului din cauza programelor sale interzise în domeniul nuclear şi balistic. Dar discuţiile s-au încheiat fără un comunicat comun, din cauza lipsei acordului asupra denuclearizării ar fi dus la o relaxare a sancţiunilor.

Cu toate acestea, ambele părţi şi-au exprimat dorinţa de a continua discuţiile, iar Trump a declarat în repetate rânduri că are relaţii bune cu liderul nord-coreean.