DISTRIBUIȚI

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat un exerciţiu de „lovitură cu rază lungă de acţiune”, a anunţat vineri agenţia de stat nord-coreeană KCNA, la câteva ore după ce Seulul a informat despre tiruri de rachete cu rază scurtă de acţiune, relatează AFP, potrivit agerpres.

În timp ce asista joi la exerciţii militare, „liderul suprem Kim Jong Un a luat cunoştinţă despre un plan pentru desfăşurarea unui exerciţiu (…) cu ajutorul mai multor mijloace de lovitură cu rază lungă de acţiune şi a dat ordinul să se efectueze exerciţiul”, a transmis KCNA.


Citește și: Cutremur puternic în sud-vestul Japoniei

Coreea de Nord a tras joi două rachete cu rază scurtă de acţiune pe distanţele de 270 şi, respectiv, 420 de kilometri, la cinci zile după ce a efectuat mai multe tiruri de proiectile cu rază scurtă de acţiune, a făcut cunoscut armata sud-coreeană.

Aceste tiruri au avut loc la câteva ore după sosirea la Seul a lui Stephen Biegun, reprezentant special american pentru Coreea de Nord.

Citește și : Trump consideră că regimul de la Phenian nu este pregătit să negocieze cu Washingtonul

„Testul reuşit de desfăşurare şi lovitură destinat să verifice capacităţile de reacţie rapidă a unităţilor de apărare (…) a demonstrat pe deplin puterea acestor unităţi care erau în întregime pregătite să desfăşoare eficient orice operaţiune şi orice luptă”, a comentat în stil glorios KCNA.

Agenţia de presă nu a precizat ce tip de rachete au fost trase, notează AFP.