DISTRIBUIȚI
Business Insider

Serviciile de informaţii sud-coreene au informat că liderul nord-coreean Kim Jong-un a slăbit circa 20 de kilograme, după ce într-o vreme ajunsese să cântărească 140 de kilograme, şi este sănătos, relatează joi EFE, potrivit agerpres.

Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) a negat astfel fără drept de apel speculaţiile din unele publicaţii americane care au scris despre posibilitatea ca în ultimele apariţii publice să fi fost nu Kim, ci o sosie a sa, după o presupusă lovitură de stat.


Citeşte şi: Preşedinta Taiwanului are încredere în SUA – Black News

NIS foloseşte o serie de metode ştiinţifice pentru a face calcule cu privire la greutatea corporală a lui Kim, a explicat într-o conferinţă de presă parlamentarul Kim Byung-kee, membru al comisiei pentru serviciile de informaţii din cadrul Adunării Naţionale (parlamentul sud-coreean), care a audiat joi reprezentanţi ai NIS.

Citeşte şi: Centrul Carter trimite o echipă de observatori pentru alegerile din Venezuela – Black News

Starea de sănătate a lui Kim Jong-un, în special excesul de greutate, este un subiect dezbătut pe larg şi se fac constant speculaţii conform cărora Kim, în vârstă de 37 de ani şi ai cărui tată şi bunic au suferit de probleme cardiovasculare, ar putea muri subit şi lăsa un vid de putere.