DISTRIBUIȚI
AP

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a asistat personal la plecarea unui tren care a repatriat trupurile neînsufleţite ale turiştilor chinezi morţi într-un accident de autocar şi a prezentat încă o dată scuze Beijingului pentru această tragedie, a indicat joi agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA, citată de AFP, potrivit agerpres.

Treizeci şi doi de turişti chinezi şi patru angajaţi nord-coreeni au pierit în accidentul survenit duminică la sud de Phenian, potrivit unor responsabili chinezi. Alţi doi cetăţeni chinezi au fost răniţi.


Citeşte şi: Kim Jong-Un va trece PE JOS în Coreea de Sud

Kim Jong Un s-a deplasat miercuri seara la gara din Phenian ”pentru a asista la plecarea unui tren special care a transportat corpurile neînsufleţite ale chinezilor ucişi şi răniţi într-un tragic accident de circulaţie”, a relatat KCNA.

Potrivit agenţiei, liderul nord-coreean a dat personal dispoziţii pentru repatrierea victimelor şi a adresat ”cuvinte de consolare” supravieţuitorilor.

Pe de altă parte, KCNA a indicat că liderul nord coreean i-a transmis ”un mesaj de consolare” preşedintelui chinez, Xi Jinping. ”Prezentăm scuzele noastre cele mai profunde tovarăşilor noştri chinezi pentru durerea pe care nici un cuvânt n-o poate alina”, a transmis KCNA, citând mesajul liderului nord-coreean.

Citeşte şi: POTOPUL din Israel şi Cisiordania a răpit deja două vieţi – VIDEO