DISTRIBUIȚI
© Global Look Press / Markus Mainka

Optzeci şi doi de iranieni şi 63 de canadieni se aflau la bordul avionului companiei Ukraine International Airlines prăbuşit miercuri dimineaţă lângă Teheran, a indicat şeful diplomaţiei ucrainene Vadim Pristaiko, transmite AFP, potrivit agerpres.

”Avem următoarele informaţii privitoare la ţările de origine ale persoanelor decedate în această catastrofă: Iran 82, Canada 63”, a scris ministrul ucrainean pe Twitter.


Vezi și: Iranul ATACĂ o bază americană din Irak – VIDEO

De asemenea, la bord se aflau şi 11 ucraineni (doi pasageri şi nouă membri ai echipajului), zece suedezi, patru afgani, trei germani şi trei britanici, a precizat Pristaiko.

Un avion Boeing 737-NG al companiei Ukraine International Airlines s-a prăbuşit miercuri la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Aparatul de zbor a căzut în apropierea aeroportului şi a fost cuprins de flăcări.

Este primul accident fatal din istoria companiei Ukraine International Airlines (UIA). Compania a precizat că aeronava trecuse testul tehnic planificat şi desfăşurat pe data de 6 ianuarie.

Citește și: Un avion de pasageri S-A PRĂBUȘIT în Iran. Cel puțin 170 de oameni au murit!

Aceasta a anunţat miercuri suspendarea tuturor zborurilor sale către Teheran pe termen nedefinit şi a menţionat că va face tot posibilul pentru elucidarea circumstanţelor accidentului.

De asemenea, UIA a promis că va avea loc o anchetă cuprinzătoare, la care vor lua parte compania producătoare, autorităţile ucrainene şi cele iraniene.