DISTRIBUIȚI

Ucraina a declarat un diplomat din cadrul Consulatului General al Rusiei din Liov persona non grata, a anunțat marți serviciul de informații ucrainean SBU, potrivit site-ului agenției TASS, transmite şi mediafax.

”Ministerul ucrainean de Externe l-a declarat pe diplomat persoan non grata pentru actiovități incompatibile cu statutul unui oficial consular. Acesta a părăsit deja Ucraina”, a transmis SBU.


Citeşte şi: Atac cu SATÂRUL în centrul oraşului Sydney (VIDEO). O femeie a fost omorâtă!

Potrivit serviciului special ucrainean, diplomatul ar fi recrutat un militar în rezervă pentru a strânge informații despre personalități politice și publice, unități militare ucrainene, agenții speciale și de asigurare a ordinii publice și instructori militari străini din regiunea de vest a țării.

Ambasada Rusiei în Ucraina a refuzat să comenteze comunicatul SBU, precizând că acesta nu este un eveniment recent.

Citeşte şi: Un polițist rus lovește cu cruzime o protestatară deja reținută (VIDEO). Imaginile i-au determinat pe superiori să deschidă o anchetă!

”Este o chestiune veche. Ne vom abține de la comentarii”, a declarat pentru TASS un oficial din cadrul ambasadei.

Ca răspuns la expulzarea diplomatului rus de către Kiev, Moscova a declarat un angajat al Consulatului General al Ucrainei din Sankt Petersburg persona non grata, a declarat pentru TASS Ministerul rus de Externe.