DISTRIBUIȚI

Poliţia kosovară a anunţat joi că a arestat şase cetăţeni turci având legături cu şcolile finanţate de reţeaua clericului Fethullah Gulen, acuzat de Ankara de orchestrarea loviturii de stat eşuate din iulie 2016 din Turcia, relatează Reuters, conform agerpres.

Poliţia a anunţat într-un comunicat că raidurile în urma cărora au fost făcute arestările continuă, însă nu a precizat motivul pentru care cei şase cetăţeni turci au fost reţinuţi şi nici nu a oferit alte informaţii.


Citește și : Libia : Primarul capitalei, Tripoli, a fost răpit

Unul dintre turcii arestaţi, Mustafa Erdem, este descris de o sursă ca fiind directorul tuturor şcolilor lui Gulen din Kosovo.

Unele ţări din Balcani s-au confruntat cu presiuni din partea Ankarei pentru închiderea şcolilor private având legături cu Gulen care neagă orice legătură cu puciul eşuat din 15 iulie.

Însă Kosovo, cu populaţie majoritar musulmană, a afirmat că nu intenţionează să închidă şcolile finanţate de Gulen.

La început, mişcarea Gulen finanţa şcoli în peste 160 de ţări, din Afganistan până în Statele Unite. După ce Ankara a decretat mişcarea o organizaţie teroristă în urmă cu doi ani, ea le-a cerut aliaţilor să închidă şcolile având legături cu reţeaua Gulen.

Postul de televiziune CNN Turk a anunţat joi că procurori au ordonat reţinerea în Turcia a 70 de ofiţeri pentru presupuse legături cu Fethullah Gulen.

Citește și : Rusia cere ajutorul Londrei în ancheta privind otrăvirea Iuliei Skripal