DISTRIBUIȚI
Reuters

Compania-mamă a platformei de socializare Facebook a asociat serviciul belarus de securitate KGB cu crearea a zeci de conturi false de către persoane ce se prezintă ca ziarişti şi militanţi cu scopul de a inflama criza migranţilor de la graniţa dintre Belarus şi Polonia, relatează joi agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Compania Meta a precizat într-un raport publicat miercuri că a eliminat 41 de conturi pe Facebook, cinci grupuri pe reţea şi patru conturi de Instagram, pentru încălcarea politicii sale de „comportament inautentic coordonat”.


Citeşte şi: WTA suspendă turneele de tenis feminin organizate în China – Black News

Profilurile false au fost folosite pentru a critica politicile autorităţilor poloneze, inclusiv pentru a răspândi alegaţii în sensul că gărzile de frontieră poloneze folosesc forţa şi intimidarea împotriva migranţilor, se arată în comunicat.

Citeşte şi: Cine este noul CEO la Twitter: un expert în învățare automată și AI în vârstă de 37 de ani – Black News

„Aceste personaje fictive au postat critici la adresa Poloniei în engleză, polonă şi kurdă (…). Deşi persoane din spatele acestor mesaje au încercat să-şi ascundă identităţile şi coordonarea, investigaţiile noastre au descoperit legături cu KGB-ul belarus”, conchide comunicatul.