DISTRIBUIȚI
CNBC

Politicianul republican Kevin McCarthy, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite, a afirmat joi că preşedintele Joseph Biden ştia că deţinea documente clasificate în birouri, informează publicaţia The Hill , informează mediafax.

„Cred că dacă îl suni pe un avocat să scoată ceva din biroul tău, trebuie să fi ştiut despre acest lucru. Deci, cred că are de dat multe răspunsuri în faţa publicului american. Un lucru bun este că publicul american are un Congres care poate obţine răspunsurile”, a afirmat Kevin McCarthy, semnalând că va urma o investigaţie parlamentară.


Citește și : Uniunea Europeană va impune noi sancţiuni împotriva Belarusului pentru sprijinul acordat Rusiei

Partidul Republican, aflat în opoziţie, a obţinut majoritatea în Camera Reprezentanţilor în scrutinul parlamentar intermediar din noiembrie 2022.

Secretarul american al Justiţiei, Merrick Garland, a anunţat joi după-amiază că a numit un procuror special, Robert Hur, pentru investigarea cazului documentelor clasificate găsite în birouri ale preşedintelui Joseph Biden.

Robert Hur, fost procuror federal în statul Maryland, va revizui documentele clasificate găsite într-un fost birou universitar al lui Biden din Washington D.C. şi în reşedinţa acestuia din Wilmington, statul Delaware. Documentele datează din perioada în care Biden era vicepreşedinte, în mandatul preşedintelui Barack Obama.

Citește și : NATO şi UE se angajează să-şi intensifice cooperarea