DISTRIBUIȚI
Ebru TV Kenya

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor produse după ruperea unui baraj din Valea Rift din Kenya a ajuns la 47, iar bilanţul ar putea creşte pe măsură ce alte trupuri sunt scoase din noroi, a informat joi şeful poliţiei locale, potrivit agerpres.

”Până acum sunt 47 de morţi. Suntem în continuare la faţa locului”, a declarat pentru Reuters prin telefon Japheth Kioko, şeful poliţiei din diviziunea administrativă Rongai.


Citește și : SUA susțin ‘dreptul Israelului de a acţiona pentru a se apăra’ (Casa Albă)

Bilanţul iniţial indica cel puţin 20 de persoane decedate după ce casele lor au fost luate de ape în urma ruperii barajului Solai din apropiere de oraşul Nakuru, la circa 150 km nord de Nairobi.

Barajul a cedat miercuri în jurul orei 21:00. Potrivit lui Gideon Kibunjah, responsabil din poliţie care coordonează misiunea de salvare, barajul a cedat din cauza precipitaţiilor puternice din ultimele săptămâni şi apele noroioase „au luat casele pe sus în timp ce oamenii dormeau”.

Circa 150 persoane au murit în Kenya în inundaţiile produse de la începutul sezonului ploios, în martie, potrivit celui mai recent bilanţ al guvernului kenyan făcut public miercuri (132 de morţi), la care se adaugă victimele catastrofei produse în urma ruperii barajului Solai.

Kenya are două sezoane de ploi în fiecare an: unul scurt, între octombrie şi decembrie, şi unul lung, între martie şi iunie. Ultimele trei sezoane au fost sărace în precipitaţii, dar în cel în curs s-au înregistrat ploi torenţiale care s-au abătut asupra unei mari părţi din ţară şi din restul Africii de Est.

Citește și : Summitul Donald Trump-Kim Jong-Un va avea loc la 12 iunie în Singapore