DISTRIBUIȚI
Associated Press

Doi medici cubanezi au fost răpiți vineri de un bărbat înarmat în Kenya, lângă granița cu Somalia, în timp ce se îndreptau spre locul de muncă, iar polițistul care îi însoțea a fost ucis, au anunțat autoritățile keniene, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Postul local de televiziune KTN News a transmis că polițiștii cred că bărbatul înarmat ar putea fi un militant al grupării al-Shabab din Somalia, care are legături cu al Qaida. Televiziunea kenyană a arătat imagini cu polițiști care au amplasat o barieră pe o șosea care face legătura cu granița.


Citește și : Manifestații împotriva unei conferinţe a lesbienelor la Kiev

Purtătorul de cuvânt al Poliției Naționale, Charles Owino a declarat că mai mulți bărbați înarmați care se aflau în două mașini au oprit vehiculul în care se aflau cei doi medici cubanezi precum și doi polițiști în centrul orașului Mandera.

Unul dintre polițiști a fost împușcat mortal de către atacatori, după care ”au confiscat mașina și pasagerii au trecut granița în Somalia”, a spus Owino la o conferință de presă.

Acesta a adăugat că vehiculul care aparține spitalului din regiunea Mandera unde lucrau cei doi cubanezi, a fost recuperat, iar șoferul a fost reținut pentru a fi interogat.

Citește și : Judecătorii CPI au respins cererea pentru declanşarea unei anchete asupra conflictului din Afganistan